Image Alt

FAQ

Här svarar vi på vanligt förekommande frågor om loppet

Frågor kring COVID-19?

Se startsidan!

 

När går Power Trail av stapeln?
MaxFastigheter Power Trail körs 5e September. Första starten är klockan 18:30 där löpare som springer 10 km startar. Andra starten för löpare som springer 5 km är klockan 18:40.(Obs justering kan komma att ske utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer). Mini Power Trail 31 maj har start 18:00 för 1 km och 18:30 för 2 km.

 

Hur mycket kostar det och när är sista anmälan till MaxFastigheter Power Trail?

Se priser här.

 

Jag har blivit sjuk eller skadad och kan inte delta. Vad ska jag göra?
Du behöver inte anmäla det till oss. Vi betalar inte tillbaka några anmälningsavgifter.

 

Finns det vätskekontroller på banan?
Vätskekontroll existerar på 10km-banan vid varvning och målgång. För 5km-banan är det enbart vätskekontroll vid målgång. Vid vätskekontrollen finns det vatten och sportdryck!

 

Kan man byta om på arenan?
Det finns inga omklädningsrum eller duschar, men möjlighet att byta om innomhus finns. Det är begränsat med toaletter.

 

Finns det en nedre åldersgräns för att springa?
Power Trail har ingen åldersgräns, men för de yngre deltagarna rekommenderar vi sällskap med en vuxen, eller Mini Power Trail.

 

Finns det en bana för yngre barn?
Ja det finns det! Mini Power Trail. Det är ett lopp för barnen att vara med och springa backen upp till toppen och njuta av den härliga känslan att spurta ner mot målet. Det finns två banlängder, 1 eller 2 km men hinner bjuda på det mesta. Anmäl barn 0-13 år i vanliga anmälningsformuläret och var på plats inför starten 18:00! OBS! Mini Power Trail genomförs 31 maj pga gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten att samla för stor folksamling den 1 juni.

 

Hur tränad måste jag vara?
MaxFastigheter Power Trail är en utmaning för både motionär och elit. Du behöver inte vara i elitform för att ta dig runt! Sen är det upp till dig hur snabbt det går.Kommer det finnas servering på arenan?
Ja! 

Finns det ett max antal deltagare?
Max antal deltagare är 300.

 

Vad gör jag med min väska och mina värdesaker?
Läs om förvaring på arenan här.

 

Vem arrangerar MaxFastigheter Power Trail?
MaxFastigheter Power Trail arrangeras av Västerås Skid- och Orienteringsklubb!
Överskottet går direkt in i Västerås SOK:s ungdomsverksamhet.

 

Tankar kring skoval vid MaxFastigheter Power Trail.
Underlaget är väldigt varierande från lättlöpta fina stigar till blötmyr eller ren skog. Därför så måste man väga för och nackdelar när det gäller skoval. De rekommendationer jag skulle ge alla löpare är följande. Välj ett par skor som är inlöpta, dvs spring inte iväg och köp ett par nya skor på tävlingsdagen.Då är risken stor för skavsår. Sedan är det två faktorer som för mig skulle väga tungt i valet av sko.1.) Bra sula som ger bra fäste på det varierande underlaget.2.) En sko som inte suger åt sig för mycket vatten eftersom man kommer bli blöt om fötterna efter ca 2km.Hittar man en bra kompromis av dessa faktorer så kommer man få en trevlig löptur i skogen.