FAQ

Här svarar vi på vanligt förekommande frågor om loppet!

När går Power Trail av stapeln?
Västerås Power Trail körs 29e Maj. Mini Power Trail har start 17:30, första Power Trail-starten är klockan 18:30 där löpare som springer 10km startar. Andra starten för löpare som springer 5km är klockan 18:40
Hur mycket kostar det att anmäla sig till Power Trail
Det är en anmälningsavgift på  250 kronor fram till den 19/5. Du kan anmäla dig efter ordinarie anmälningstid fram till 26/5 via webben då för 350 kronor, sedan på tävlingsdagen kostar det 400 kronor. Mini-Power Trail kostar 150 kr.
Jag har blivit sjuk eller skadad och kan inte delta. Vad ska jag göra?
Du behöver inte anmäla det till oss. Vi betalar inte tillbaka några anmälningsavgifter. 
När är sista anmälan?
Sista ordinarie anmälan sker 26e maj 24:00. Du kan anmäla dig till Västerås Power Trail på tävlingsdagen, dock till ett högre pris. Efter att ordinarie anmälan har stängt kan man fortfarande anmäla sig fram till den 28e maj, dock till ett högre pris. Anmälan här på hemsidan stänger 28/5 kl 16:00 därefter är det anmälan på arenan tävlingsdagen som gäller. 
Finns det vätskekontroller på banan?
Vätskekontroll existerar på 10km-banan vid varvning och målgång. För 5km-banan är det enbart vätskekontroll vid målgång. Vid vätskekontrollen finns det vatten och sportdryck!
Kan man byta om på arenan?
Det finns inga omklädningsrum eller duschar, men möjlighet att byta om innomhus finns. Det är begränsat med toaletter.
Finns det en nedre åldersgräns för att springa?
Power Trail har ingen åldersgräns, men för de yngre deltagarna rekommenderar vi sällskap med en vuxen, eller Mini Power Trail.
Finns det en bana för yngre barn?
Ja det finns det! Årets nykomling är Mini Power Trail. Nu kan även barnen vara med och springa backen upp till toppen och njuta av den härliga känslan att spurta ner mot målet. Banan är 1 km men hinner bjuda på det mesta. Anmäl barn 0-12 år i vanliga anmälningsformuläret och var på plats inför starten 17:30!
Hur tränad måste jag vara?
Västerås Power Trail är en utmaning för både motionär och elit. Du behöver inte vara i elitform för att ta dig runt! Sen är det upp till dig hur snabbt det går.
Kommer det finnas servering på arenan?
Ja!
 Finns det ett max antal deltagare?
Max antal deltagare är 500.
Vad gör jag med min väska och mina värdesaker?
Läs om förvaring på arenan här. 
Vem arrangerar Västerås Power Trail?
Västerås Power Trail arrangeras av Västerås Skid- och Orienteringsklubb!
Överskottet går direkt in i Västerås SOK:s ungdomsverksamhet.
Tankar kring skoval vid Västerås Power Trail.
Underlaget är väldigt varierande från lättlöpta fina stigar till blötmyr eller ren skog. Därför så måste man väga för och nackdelar när det gäller skoval. De rekomendationer jag skulle ge alla löpare är följande. Välj ett par skor som är inlöpta, dvs spring inte iväg och köp ett par nya skor på tävlingsdagen.Då är risken stor för skavsår. Sedan är det två faktorer som för mig skulle väga tungt i valet av sko.1.) Bra sula som ger bra fäste på det varierande underlaget.2.) En sko som inte suger åt sig för mycket vatten eftersom man kommer bli blöt om fötterna efter ca 2km.Hittar man en bra kompromis av dessa faktorer så kommer man få en trevlig löptur i skogen.