Image Alt

Om Västerås Power Trail

Banprofil och karta

Bansträckningen för Västerås Power Trail är ett eller två varv längs en slinga på 5 km. Det börjar med en tuff stigning upp till toppen av Vedbobacken och följs sedan av löpning längs stora och små stigar samt en del obanad skogslöpning. Under avslutningen ska Vedbobackens topp åter besegras innan löparna kan springa utför till varvningen eller målet.

Mini Power Trail är trail-loppet för barn. Banan på 1 km börjar med en tuff stigning upp till toppen av Vedbobacken. Rundan går sedan längs stora och små stigar runt Vedbobacken innan man får spurta nerför mot målet.

Power Trail banan blev under förra året permanent uppmärkt. Under våren kommer vi att se över och komplettera markeringarna så att banan är i toppskick till tävlingen.

För de som vill prova banan innan tävlingen ges möjlighet till gemensam provlöpning den i maj. Banan finns även som Strava- och GPX-rutt på länkar nedan.
Vi ses den 6:e juni!

 

Rickard Svensson

Banchef

Priser

10 och 5 km

250:- till 24 maj
350:- 25 maj – 5 juni till 16:00 (anmälan via hemsidan stänger)
400:- Tävlingsdagen i mån om plats

 

Mini Power Trail

100:- – 5 juni, 16:00 (anmälan via hemsidan stänger)
150:- Tävlingsdagen

Arenan

Addressen är Naddenvägen, 724 82 Västerås. – Du kan ta buss nummer 4a och gå av vid Hagaberg.

Det kommer att erbjudas möjlighet att lämna in mindre värdesaker, så som plånbok, nycklar och mobiltelefon, i en bevakad värdeförvaring på arenan under loppet. Värdeförvaringen är gratis och nummerlappen gäller som identifiering vid inlämnande och uthämtning. Det kommer även finnas möjlighet att förvara sin väska under tak så att den håller sig torr om vädret skulle råka vara blött under kvällen.

Bland alla deltagare lottar vi ut priser. Dessutom finns specialtävlingar med priser att tävla om under banan. Prisutdelningen kommer att genomföras på arenan vid Vedbobacken när alla deltagare har gått i mål. Speakern kommer att meddela när prisutdelningen kommer att starta. Priserna kommer från våra sponsorer och samarbetspartners.

Första hjälpen finns på arenan från kl. 10:00 till tävlingens slut. Första hjälpen på arenan finns i första hand till för tävlande. Publik och medföljande hänvisas till ordinarie sjukvård på akutmottagningen, Västerås lasarett. Första hjälpen på arenan är utrustad med hjärtstartare. Det finns inga sjukvårdare efter banan.

Då Vedbobackens kiosk kommer att hålla öppet under kvällen finns det möjlighet att gå in för att äta en bit mat eller sätta sig ner för att vila en stund före eller efter loppet.

Ett lopp för alla

Vedbobackens bergspris

Direkt efter starten kommer första mjölksyrachocken då Vedbobacken ska bestigas. Det som väntar är 250 meter löpning uppför med totalt 44 meters höjdskillnad. På toppen av Vedbobackensacken väntar en dam/herrhjälm i 5 respektive 10 km klassen. Hon/han som först tar hjälmen och som sedan springer med den på huvudet under resten av loppet har vunnit Vedbobackens Bergspris.

Ge bort en start

Ge bort en start till någon du vill ska springa, ladda ned vår presentkortsmall.

Kontakta oss