Nu är det dags för Västerås Power Trail igen. Trailloppet i Västerås som en motionär klarar av men som kan utmana även eliten. Du anpassar det till den grad av utmaning du vill ha. Lugnt lufs genom skogen eller stentufft med hög fart över stock och sten. Loppet går vid Vedbobacken och blir ett race både uppför backen och ner i den fina skogen bakom! Det är som löpning ska vara. Löpning i naturen. Löpning på riktigt.

BANPROFIL OCH KARTA

Nu planerar vi för fullt för fjärde upplagan av Västerås Power Trail.

Bansträckningen för Västerås Power Trail är ett eller två varv längs en slinga på 5 km. Det börjar med en tuff stigning upp till toppen av Vedbobacken och följs sedan av löpning längs stora och små stigar samt en del obanad skogslöpning. Under avslutningen ska Vedbobackens topp åter besegras innan löparna kan springa utför till varvningen eller målet.

Under våren påbörjas arbetet med att märka upp bansträckningen permanent. Vi vill med detta göra det enklare att kunna komma ut och springa Power Trail rundan vid andra tidpunkter än loppet.

Förra året tillkom Mini Power Trail, ett trail-lopp på 1 km för barn. Denna succé kommer vi köra i år igen. Mini Power Trail börjar med tuff stigning upp till toppen. Rundan går sedan längs stora och små stigar runt Vedbobacken innan man får spurta nerför mot målet.

Vi ses den 29:e maj!

Rickard Svensson
Banchef

ARENAN

Addressen är Naddenvägen, 724 82 Västerås. – Du kan ta buss nummer 4a och gå av vid Hagaberg.

Förvaring

Det kommer att erbjudas möjlighet att lämna in mindre värdesaker, så som plånbok, nycklar och mobiltelefon, i en bevakad värdeförvaring på arenan under loppet. Värdeförvaringen är gratis och nummerlappen gäller som identifiering vid inlämnande och uthämtning. Det kommer även finnas möjlighet att förvara sin väska under tak så att den håller sig torr om vädret skulle råka vara blött under kvällen.

Servering

Då Vedbobackens kiosk kommer att hålla öppet under kvällen finns det möjlighet att gå in för att äta en bit mat eller sätta sig ner för att vila en stund före eller efter loppet. Du kan vid anmälan förboka antingen hamburgare inkl. dryck, vegoburgare inkl. dryck, eller pitabröd med renskav inkl. dryck.

Första Hjälpen

Första hjälpen finns på arenan från kl. 17:30 till tävlingens slut. Första hjälpen på arenan finns i första hand till för tävlande. Publik och medföljande hänvisas till ordinarie sjukvård på akutmottagningen, Västerås lasarett. Första hjälpen på arenan är utrustad med hjärtstartare. Det finns inga sjukvårdare efter banan.

Priser

Fina hederspriser delas ut till de tre främsta i klasserna Herrar / Damer 5 och 10 km.

Bland alla deltagare lottar vi ut priser. Dessutom finns specialtävlingar med priser att tävla om under banan. Prisutdelningen kommer att genomföras på arenan vid Vedbobacken när alla deltagare har gått i mål. Speakern kommer att meddela när prisutdelningen kommer att starta. Priserna kommer från våra sponsorer och samarbetspartners.

Vedbobackens bergspris

Direkt efter starten kommer första mjölksyrachocken då Vedbobacken ska bestigas. Det som väntar är 250 meter löpning uppför med totalt 44 meters höjdskillnad. På toppen av Vedbobackensacken väntar en dam/herrhjälm i 5 respektive 10 km klassen. Hon/han som först tar hjälmen och som sedan springer med den på huvudet under resten av loppet har vunnit Vedbobackens Bergspris.