Om Loppet

Banprofil och karta

Bansträckningen för Västerås Power Trail är ett eller två varv längs en mycket naturskön slinga på 5 km. Det börjar med en stigning upp till toppen av Vedbobacken och följs sedan av löpning i den fina skogen söder om Vedbobacken. Under avslutningen av banan ska Vedbobackens västra sluttning bestigas innan löparna kan springa utför ner till varvning eller mål. För att vara en relativt kort trail-bana så erbjuds många olika underlag; från lite asfalt och grusväg till stig, äng, myr, skog och snö! Det är som löpning ska vara. Löpning i naturen. Löpning på riktigt! 

Mini Power Trail är trail-loppet för barn. Banan på 1 km börjar med en tuff stigning upp till toppen av Vedbobacken. Rundan går sedan längs stora och små stigar runt Vedbobacken innan man får spurta nerför mot målet.

Power Trail banan blev under förra året permanent uppmärkt. Under våren kommer vi att se över och komplettera markeringarna så att banan är i toppskick till tävlingen.

För de som vill prova banan innan tävlingen ges möjlighet till gemensam provlöpning den 13 maj klockan 18:00. Banan finns även som Strava- och GPX-rutt på länkar nedan.

Rickard Svensson – Banchef

Klicka för att öppna kartor i full storlek

Arenan

Addressen är Naddenvägen, 724 82 Västerås. – Du kan ta buss nummer 4a och gå av vid Hagaberg.

Information

Anmälningsavgift

10 och 5 km

250:- till och med 5 maj

300:- till och med 19 maj

350:- till och med 24 maj

400:- på tävlingsdagen

Mini Power Trail

100:- till och med 5 maj

120:- till och med 19 maj

150:- till 24 maj + tävlingsdagen

Första hjälpen

Första hjälpen finns på arenan från kl. 10:00 till tävlingens slut. Första hjälpen på arenan finns i första hand till för tävlande. Publik och medföljande hänvisas till ordinarie sjukvård på akutmottagningen, Västerås lasarett. Första hjälpen på arenan är utrustad med hjärtstartare. Det finns inga sjukvårdare efter banan.

Förvaring

Det kommer att erbjudas möjlighet att lämna in mindre värdesaker, så som plånbok, nycklar och mobiltelefon, i en bevakad värdeförvaring på arenan under loppet. Värdeförvaringen är gratis och nummerlappen gäller som identifiering vid inlämnande och uthämtning. Det kommer även finnas möjlighet att förvara sin väska under tak så att den håller sig torr om vädret skulle råka vara blött under dagen.

Priser

Det finns specialtävlingar med priser att tävla om under banan. Prisutdelningen kommer att genomföras på arenan vid Vedbobacken när alla deltagare har gått i mål. Speakern kommer att meddela när prisutdelningen kommer att starta. Priserna kommer från våra sponsorer och samarbetspartners.

Servering

Då Vedbobackens kiosk kommer att hålla öppet under kvällen finns det möjlighet att gå in för att äta en bit mat eller sätta sig ner för att vila en stund före eller efter loppet.

Mjölksyrachocken

VEDBOBACKENS BERGSPRIS

Direkt efter starten kommer första mjölksyrachocken då Vedbobacken ska bestigas. Det som väntar är 250 meter löpning uppför med totalt 44 meters höjdskillnad. På toppen av Vedbobackensacken väntar en dam/herrhjälm i 5 respektive 10 km klassen. Hon/han som först tar hjälmen och som sedan springer med den på huvudet under resten av loppet har vunnit Vedbobackens Bergspris.